Тетянин день у колі друзів

Є в прохолодному січні день, забарвлений радісним і по-справжньому весняним настроєм.  Після веселих новорічно-різдвяних свят у двері стукає Тетянин день. Це велике православне і народне свято, адже саме 25 січня весь християнський світ вшановує память великомучениці Тетяни, яка жила в Римі у ІІІ столітті в  час правління імператора Олександра Северуса. За те, що вона навіть перед обличчям смерті не зреклася Христа, Церква визнала її святою.   
Про традиції вшанування в Україні  Святої Тетяни, значення імені, прикмети цього дня, популярні гадання йшла мова на черговій зустрічі членів бібліотечного клубу активного довголіття «Дивосвіт», яка відбулася 25 січня у читальній залі нашої книгозбірні.  




Та особливий інтерес присутніх викликала  змістовна презентація під назвою «Відомі Тетяни. Хто вони?»  Серед героїнь були і відома українська художниця-живописець Тетяна Яблонська, і диктор українського телебачення Тетяна  Цимбал, і співачка Тетяна Піскарьова, і редактор нашої  місцевої  районної газети «Чорноморець» Тетяна Підгородецька, і директор міської загальноосвітньої школи №3 Тетяна Іванівна Гузенко  і багато інших талановитих, творчих і  неординарних жінок, які завдяки своїм людським талантам зробили цей світ кращим і досконалішим.
 Гості тепло згадували своїх подруг, знайомих, а також  рідних людей, які носять це милозвучне імя. А знана скадовська поетеса Лариса Василівна Ковалюк проникливо прочитала  власний вірш про свою маму.

                               

    Година духовності – так із повним правом можна назвати  сьогоднішню зустріч,  тема якої  була тепло сприйнята учасниками клубу.  Щира розмова продовжилася  вже під час чаювання в дружньому колі.


     Зі святом вас, дорогі наші  Тетяни і Тетянки! Зичимо вам усім  позитиву  та  успіхів у справах.  Нехай ваші очі завжди випромінюють любов і добро,  світяться від щастя і радують інших!

Коментарі

Популярні публікації