«Соборність, єдність, неподільність».



22 січня в Україні святкують День Соборності та Свободи, як річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося в 1919 році.





     До цієї славетної дати у бібліотеці для дорослих була проведена година спілкування «Соборність, єдність, неподільність», на яку було запрошено учнів 10-А та 10-Б класів Скадовської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 з вчителем історії та правознавства Білоус Лорою Сергіївною.
      Протягом заходу завідувач відділом обслуговування Мусулевська Г.Ю. розповіла про історичне значення "Акту злуки УНР і ЗУНР", про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.



    У читальному залі книгозбірні розміщена книжкова виставка «Соборність України під прапором волі», де представлена література, яка висвітлює ідеї побудови української, самостійної, соборної держави.
    Також у цей день колектив комунального закладу «Скадовська ЦБС» долучився до урочистостей, присвячених Дню соборності України - 100-річчю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки «Народе України. Твоєю силою, волею, словом…»





    День Соборності України повинен виявляти найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави, адже українська мрія – єдність, свобода і незалежність.


Коментарі

Популярні публікації