Мова - жива скрабниця народу.



Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями та їхніми духовними надбаннями.


День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».
За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова
Колись цього дня віддавали до школи дітей. Батьки зі школи йшли до церкви та ставили свічку перед образом преподобного, вірячи, що він допоможе дитині вивчитися. І, що головне, вчитися все життя багато, старанно і завжди. Адже «користь від цього є велика», бо «Хто вчиться змолоду – не зазнає на старість голоду».                                                                                                                                       І сьогодні усі охочі завітали до читальної зали нашої бібліотеки, щоб  перевірити свою грамотність, написавши Радіодиктант національної єдності під назвою "Крила України", текст  якого лунав з 11.30  на хвилі Першого каналу українського радіо. 



Також присутнім на заході було презентовано книжкову виставку «Бездонна глибина святого слова», на якій були представлені  наукові видання, монографії, збірники наукових праць, підручники, навчально-методичні посібники з української мови, авторами яких є провідні українські мовознавці.

Бібліотекарі щиро подякували усім, хто завітав цього дня до книгозбірні, за любов до рідної мови.


Коментарі

Популярні публікації