"Обережно на дорозі!"

Важко уявити сучасний світ без комфортних, швидкісних засобів пересування. Сучасні авто, приміром, не просто економлять нам час і є помічниками, сьогодні вони стали ознакою статусу людини. І зараз автомобіль вже далеко не розкіш, а просто засіб пересування.
А хто з нас не мріяв сісти за кермо сучасного автомобіля, натиснути на педаль газу і майнути куди завгодно? Адже автомобіліст – професія особлива, зі своєю романтикою, своїми традиціями, характером та укладом. Недарма в народі про неї складено стільки чудових пісень та історій. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця,  що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму,  таланту. Саме серед автомобілістів такі поняття, як взаємовиручка, честь, гордість за свою професію, «відчуття ліктя» мають особливе значення. 
Тому таке свято, як День автомобіліста, сьогодні дуже актуальне. Воно відзначається щорічно в останню неділю жовтня, починаючи з 1996 року.
Це свято стосується не тільки водіїв, але і ремонтних робітників, інженерно-технічних працівників, керівників автотранспортних підприємств і всіх, хто сумлінно трудиться у цій сфері, виконуючи свій професійний обов'язок. Без відданості професії цих людей і їх почуття відповідальності за справу неможливе повсякденне життя міста і його жителів.
8 листопада у залі центральної бібліотеки для дорослих відбувся профорієнтаційний захід для майбутніх водіїв – учнів Скадовського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Бібліотекарі у цікавій формі провели пізнавальні вікторини, в ході яких хлопці та дівчата  показали свою обізнаність структури двигуна автомобіля, а також марок авто вітчизняного та закордонного виробництва. 
 




















До уваги юних відвідувачів були представлені відеоролики  з незвичними автомобілями та найнебезпечнішими дорогами світу. Робітники читального залу розповіли про цікаві факти з історії виникнення першого авто.  Багато чого змінилося та удосконалилось з тих часів, та бажаючих опанувати «залізного коня» збільшується з кожним днем. Адже неможливо уявити наше сьогодення без такого необхідного та зручного засобу пересування, як автомобіль.
На завершення зустрічі бібліотекарі презентували учням такі популярні серед автомобілістів періодичні видання, як журнали «Автосвіт» та «За кермом». Діти щиро подякували організаторам за змістовний захід і зробили спільне фото на згадку.


Коментарі

Популярні публікації