УКРАЇНА. ПОСТУП СВОБОДИ



         


Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України у 2014 році. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013  року, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів та європейського вибору нашої держави.
          У  переддень відзначення цієї події  у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих розгорнуто книжково-ілюстративну  виставку «Наш дух не зламати, свободу не вбити!»  На виставці  представлено  найновіші видання та фотоматеріали, що висвітлюють події тих буремних років. Нові сторінки історії нашого краю, сторінки біографій наших земляків, що полягли у боротьбі за незалежність України, відкрила для читачів, зокрема, книга «Хронологія мужності  2014-2015».  Неабиякий інтерес читачів викликав і «Фронтовий альбом» фоторепортера газети «Голос України» Олександра Клименка.  
  
         
 Колектив книгозбірні долучився до урочистостей, які пройшли цього дня у Скадовську, щодо вшанування громадянського подвигу українців.  Мітинг за участі громадськості, представників влади та органів місцевого  самоврядування, установ і організацій  відбувся на центральній площі міста.
    
 Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Молімося за душі загиблих героїв. Ми мусимо пам’ятати про цих мужніх людей і робити все можливе, щоб подвиг  Небесної сотні не був марним.

Коментарі

Популярні публікації