Австралія: дива п’ятого континенту


Клуб активного довголіття, що працює при нашій бібліотеці, об’єднує  небайдужих, позитивних і допитливих, молодих душею людей.  Вони знаходять час для всього: занять спортом, цікавого спілкування в  колі однодумців  і навіть для написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. 
        



23 листопада відбулася чергова зустріч в рамках роботи клубу із циклу «Магія далеких країн».  «Сьогодні, у цей  похмурий  осінній день,  ми  хочемо додати вам трохи сонця, тепла і  екзотики.  Отже, відправляємось на зелений континент - саме так називають сонячну Австралію!» - розпочала захід  ведуча.  Щоб допомогти учасникам відчути унікальність цієї країни, пізнати її історію та сьогодення, організатори підготували  цікаву інформацію, пізнавальні  відео- та фотоматеріали.
       Присутнім цікаво було дізнатися, що близько  40 тисяч років до перших європейських поселенців у 18 столітті територію сучасної Австралії населяли аборигени, які розмовляли майже на 300 діалектах. Історія відкриття континенту, походження його назви, значення державних символів, традиції та звичаї австралійців, етнічний склад населення, природні багатства,  особливості клімату, національної кухні – все це та багато іншої захоплюючої інформації було висвітлено в ході зустрічі.
       Учасники заходу, дякуючи бібліотекарям за змістовну зустріч,  охоче обмінювались враженнями, а також розповідали про власні незабутні мандрівки та ділились планами на майбутнє.


       
На завершення прозвучали слова родоначальника християнської філософії історії Августина Аврелія: «Світ — це книга. І хто не подорожував по ньому — прочитав у ній лише одну сторінку».
         Мрійте,  подорожуйте і відкривайте для себе навколишній світ!

Коментарі

Популярні публікації