Данія – країна щасливих людей


Членам  бібліотечного клубу «Літературна вітальня» вже давно припали до смаку віртуальні мандрівки до найрізноманітніших країн світу.  «Це ж так цікаво – дізнаватись про традиції,  звичаї інших народів, історичні та літературні пам'ятки,  природу та визначні місця цих країн. І не біда, що немає можливості  побувати там особисто. Наші  бібліотекарі  щоразу відкривають перед нами нові світи і дарують масу незабутніх вражень!» - говорить постійний член клубу Галина Чорноморець.
Ось і цього разу на черговій зустрічі, яка відбулась 19 жовтня у затишній читальній залі  нашої книгозбірні, мова йшла про країну, мешканці якої вважаються найщасливішими у світі.  Це Данія, мініатюрне королівство, яке називають Перлиною Скандинавського півострова. І не випадково, адже на невеликій території цієї казкової країни зосередилися справжні скарби культури та історії. Із цікавої презентації та за допомогою інформативних відеоматеріалів, які підготували бібліотекарі,  присутні дізнались багато цікавого про культуру, політичний устрій,  визначні місця цієї країни, і, зокрема, столиці Данії Копенгагена, про унікальну природу та звичаї данців, про традиції національної кухні, а також про уподобання рядових громадян цієї  країни. Гості захоплено обговорювали побачене, ставили запитання, обмінювались враженнями.
Приємно було почути і захоплюючу розповідь нашої гості Міри Всеволодівни Черній,  діти та онуки якої проживають у Данії.
Зустріч  ведуча завершила словами: «Давайте будемо мріяти і будемо оптимістами – у нас все ще попереду,  і нам є до чого прагнути. Подорожі варті  наших зусиль, щоб мрію зробити реальністю!»  



Коментарі

Популярні публікації