Юлія Бережко-Камінська: поезія як життєве кредо



Що не поезія – то відкриття.
Нові окреслює лиця.
Почнеш – і усе:
Там своє життя,
Й не відаєш, чим скінчиться.
13 вересня у читальному залі центральної бібліотеки для дорослих  відбулася зустріч з молодою поетесою, журналістом, лауреатом літературних премій Юлією Бережко-Камінською.
 Юлія є авторкою багатьох віршів, учасницею різних поетичних конкурсів та фестивалів. У 2008 році вона приймала участь у міжнародному конкурсі кращих українських творів молодих літераторів «Гранослов». У цьому ж році була лауреатом 5-го поетичного фестивалю «Пристань менестрелей». Усі, хто прийшов на творчий вечір, мали змогу почути в живому авторському виконанні найновішу поезію і задати свої запитання.
– Юліє, скажіть, будь-ласка, де ви навчалися поезії та що вас надихає писати такі водночас буденні та глибокі за змістом вірші?
– Я навчилася цього у життя, у природи, у кожного з вас. Це мене і надихає.
Далі вона зачитала рядки зі своєї поетичної збірки: «Пошепки і вголос». Майже 2 години поспіль Юлія дарувала слухачам свій світ поезії:
Ну що ж ти робиш? Я ж не кам’яна!
Це скіфська баба – та не озоветься!
А я ходжу, як по струні, хмільна…
Звучить струна, аж закипає серце.

Окрім нових робіт вона зачитала, на бажання шанувальників, свої найперші твори.
         Були представленні такі вірші, як «Дідова хата», «Хризантеми», «Очікування», «Дитя черевики знімало з діда», які не залишили нікого байдужими. Усі слухали, затамувавши подих, переживаючи кожен рядок разом з авторкою. 

А для наших читачів Юлія Бережко-Камінська подарувала збірки своїх поетичних творів з автографом. Чекаємо на нові зустрічі з поетесою сучасності.


Коментарі

Популярні публікації