30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек. Святкуймо разом!


     

          Бібліотека – одна з найстародавніших соціальних інституцій,  але за  час  людської історії її  визначальні  функції зазнали істотних  змін. Сьогодні оновлені, модернізовані бібліотечні установи стали опорою подальшого розвитку держави в сучасному еволюційному процесі, опорою української перспективи.

      30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек – це нагода відзначити роль книгозбірні у житті кожного українця і, зокрема, зростаючих поколінь. Указом Президента України від 14 травня 1998 року цей день  проголошено Всеукраїнським днем бібліотек. Це можливість привернути увагу суспільства до високої місії бібліотекаря – просвіщати, навчати орієнтуватися у стрімкому потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях. А ще допомогти зрозуміти, що бібліотеки єднають світ, а бібліотекарі є хранителями, збирачами духовних скарбів, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості. 

       
   Саме з  нагоди цього свята  у його переддень, 28  вересня,  у читальній залі нашої бібліотеки   зібралися працівники Скадовської централізованої бібліотечної системи,  до складу якої входять центральна бібліотека для дорослих, центральна бібліотека для дітей, міська бібліотека-філія, селищної та сільських бібліотек, а також  колеги-бібліотекарі загальноосвітніх закладів району. На свято бібліотечної родини  завітали представники органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, активні користувачі.
      Щирими словами подяки привітали  бібліотекарів  представники Скадовської  районної  державної адміністрації, районної та міської рад, відзначивши кращих почесними грамотами і подарунками. Теплі слова пролунали на честь працівників і від начальника відділу культури Скадовської районної державної адміністрації Ольги Василівни Миронець. 


Не менш проникливими були виступи представників надійних партнерів бібліотеки – відділу освіти райдержадміністрації, районного методичного кабінету, районного будинку культури, історико-краєзнавчого музею та школи мистецтв, а також місцевих громадських організацій. Гостей на цьогорічних урочистостях з приводу професійного свята  бібліотекарів завітало як ніколи багато, і це не може не радувати! 
    











      Приємним сюрпризом для всіх присутніх стало і вітання творчих аматорських колективів районного будинку культури – вокального ансамблю «Берегиня» (кер. Римма Стебловська) та  дуету виконавців клубу авторської пісні «Капітан» у складі Віталія Посполіти та Юрія Колядюка. Їх виступи були тепло зустрінуті учасниками зустрічі.

     



     Ми щиро вдячні всім, хто завітав на цю святкову зустріч і гідно оцінив творчу, наполегливу працю бібліотекарів. Всіма нашими здобутками ми завдячуємо саме вам, наші надійні партнери і численні читачі!

    Приходьте, адже книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. Всю свою мудрість людство довірило книгам. Саме вони відкривають нам світ, допомагають уявити минуле і заглянути в майбутнє!


Коментарі

Популярні публікації