На шляху реформ


Сьогодення вимагає від бібліотечного працівника високого професіоналізму, компетентності, готовності до оволодіння новими знаннями. Саме тому пріоритетним завданням методичної служби КЗ є удосконалення системи підвищення кваліфікації працівників району, що формується на принципі систематичності.
Так, 17 серпня, на базі ЦБ для дорослих КЗ «Скадовська ЦБС» було проведено черговий захід з метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників району. Семінар-практикум  було присвячено питанням діяльності  бібліотек в умовах децентралізації, перспективі їх розвитку та шляху реформування. Висвітлювалось і питання переведення бібліотек на використання універсальної десяткової класифікації (УДК) замість бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК). 
Провідний методист Чуп’як А.Д. звернула увагу на необхідність застосування в бібліотечній роботі інформаційно-комунікативних технологій, що сприятимуть  не тільки оновленню форм і методів роботи, а й створюватимуть новий позитивний образ бібліотеки.
Завідувач ЦБ для дітей Гребень Г.С. розповіла присутнім про можливості бібліотек та особисто користувачів,  щодо участі у різноманітних конкурсах та проектах.

Звертаючись до присутніх директор КЗ «Скадовська ЦБС» Малашкова О.М наголосила, що процес децентралізації є незворотнім, отож попереду нас усіх чекає реформа. І щоб вона була успішною, необхідно вирішити головне завдання, що стоїть перед бібліотеками – зацікавити, здивувати читача, розбудити фантазію, викликати бажання звертатися до книги та інтелектуального спілкування.

Бібліотекарі активно обговорювали отриману інформацію, давали поради, відкривали «власні секрети успіху» занотовуючи, між іншим,  цікавинки.  



Коментарі

Популярні публікації