Літературний РЕЛАКС «Подорож у чарівний світ фентезі»



Класично фентезі — це література, що ґрунтується на міфах і легендах, де магія - один з основних елементів. Дракони, королеви, феї, велетні, часодії, чарівники – це тільки малий перелік персонажів з надзвичайними можливостями. Нині жанр фентезі розвинувся так широко, що його межі вже дуже складно визначити, тут можна знайти все: від простеньких дитячих оповідок до глибоко філософських історій про правду, людяність і боротьбу. Замислюючись над сюжетами, сучасна молодь відволікається від проблем сьогодення, читаючи – відпочиває, створюючи для себе свій особливий світ.
Деякі підлітки, звісно, надають перевагу екранізації сучасних бестселерів. Але більшість розуміє і захоплюється книгою. Читання - це прекрасна звичка, і час, проведений за книгою, ніколи не буде марним.


24 квітня  бібліотекарі КЗ «Скадовська ЦБС» завітали до учнів ОЗ СНВК «Академічна гімназія»  з розповіддю про творчість сучасної української письменниці – Наталії Василівни Щерби. Її твори приємно відрізняються від літератури цього жанру легким стилем і цікавими героями. Найвідоміші серії книг автора – є «Часодії», «Лунастри» та «Чародол».
Діти жваво приймали участь в обговоренні магічних світів, фантастичних тварин та характерів головних персонажів цих серій. Несподівано, проте дуже приємно, що більшість підлітків усе ж знаходять час для читання літератури поза шкільною програмою.
Підсумовуючи, ми можемо впевнено сказати, що другий день Тижня молодіжної книги завершився цікаво, змістовно, а головне з сучасною українською книгою!



Коментарі

Популярні публікації