Зміст твого життя

         Кожна людина рано чи пізно задумується над сенсом свого життя. Хтось шукає його в екстремальних пригодах, хтось – у родині та дітях, а хтось не уявляє свого життя без влади та грошей… Як побудувати власну життєву стратегію таким чином, щоб не змарнувати унікальні можливості зробити цей світ кращим і добрішим, тим самим зробивши своє життя змістовним і осмисленим? Саме про це йшла мова під час години спілкування «Зміст твого життя», яка відбулася 10 квітня у читальній залі Центральної бібліотеки для дорослих за участі вихованців Міжшкільного навчально-виробничого комбінату.    
       В ході зустрічі бібліотекарі запропонували підліткам разом поміркувати над такими важливими поняттями в житті людини, як професійна самореалізація, дружна родина, самовдосконалення, фінансова стабільність, волонтерська діяльність тощо. Діти охоче брали участь у розмові і були щирими у своїх відповідях, адже тема була досить цікавою для них. На порозі самостійного життя підлітків хвилюють саме питання самовизначення і самореалізації.
       Під час заходу юним гостям було презентовано відеоматеріали про українців, які  завдяки своїм талантам, наполегливості та працелюбності змогли стати відомими на весь світ. Саме вони можуть стати прикладом для покоління, яке тільки розпочинає свій шлях у доросле життя. Велику зацікавленість підлітків викликали і  фотоматеріали та розповідь про волонтерську діяльність наших земляків Василя Козака та Вікторії Золотаревської.
     Дякуючи організаторам за змістовний захід, педагог дітей зазначила, що питання, висвітлені в ході зустрічі, мають неабияке значення для формування особистості юного українця.  Адже головне – залишити добрий слід на землі і за будь-яких обставин залишатись Людиною.


Коментарі

Популярні публікації