Відкрийте для себе Олеся Гончара!


«Дякую Богові,
що дав мені народитися українцем».
/О.Гончар/

 



Гончар крокує Херсонщиною.  У читальній залі центральної  бібліотеки для дорослих 6 березня відбулося урочисте відкриття форум-світлиці письменника.















Колектив книгозбірні спробував  відтворити інтер’єр однієї з кімнат Державного літературно-меморіального музею-садиби Олеся Гончара, який знаходиться у столиці дитинства Олеся Терентійовича с. Сухе Кобеляцького району Полтавської області та облаштований у невеличкій селянській хаті, збудованій 1892 року Гаврилом і Єфросинією Гончарами.




На кшталт того, як у ньому,  згідно з хронологією, розміщено матеріали про Гончара – кореспондента районної газети, Гончара-студента, Гончара-фронтовика, Гончара-майстра художнього слова у форму-світлиці експонуються книги письменника, присвячені окремим темам.





Але на відміну від музею, кожну книгу виставки-інсталяції можна взяти до рук і доторкнутися до геніального слова  «інтелектуала світу», яким його визнав Міжнародний Біографічний центр у Кембриджі (Англія). І це зовсім не випадково. Твори Гончара перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова.  З його стійкості черпають стійкість інші, з його віри зміцнюють віру власну. 
 Та для нас українців, він перш за все –  великий громадянин і патріот рідної держави, «опора українського національного відродження». В основі провідних напрямів його творчості були корінні питання буття українського народу, його минуле, сучасне та майбутнє, що в умовах сьогодення, має неабияке значення.
Запрошуємо наших користувачів до обговорення постаті класика світової літератури, потужні імпульси якої додають снаги кожному українцеві-патріотові, адже йдуть вони від високоавторитетної людини, котра поставила своє слово на сторожі нації.
Форум-світлиця відкрита! Відкрийте для себе Олеся Гончара!


Коментарі

Популярні публікації