«Олесь Гончар. Шлях до себе». Форум-світлиця не зачиняється…



Велика літературна естафета «Гончар крокує Херсонщиною» в рамках відзначення 100-річчя від дня народження Олеся Гончара, ініційована КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради,  яку Скадовський район приймав з 05 по 13 березня вирушає далі.
А ми – підводимо підсумки кампанії популяризації творів Олеся Гончара.
За період, поки естафета гостила на нашій землі, було проведено низку просвітницьких заходів, таких як літературні вечори, виставки,  конкурси, вікторини… Вони охопили і молодь, і людей поважного віку, які читали Гончара, і про Гончара….

Завершальним акордом спеціальної акції стала міні-конференція бібліотекарів «Олесь Гончар. Шлях до себе»,  під час якої кожен мав змогу поділитися враженнями від днів, осяяних зорею класика.
Підсумком дискусії стало твердження про необхідність пам’ятати та шанувати вагомий внесок письменника в українську літературу, та, зокрема, у розвиток культури Херсонщини.
Тому форум-світлиця не зачиняється, бо непереборним є прагнення до комунікації. Це прагнення збиратиме нас і надалі, щоб бути почутими, відчути товариське плече один одного.




А КЗ «Скадовська ЦБС»  і надалі працюватиме над тим, аби робота бібліотек району була спрямована на формування інтересу його жителів до кращих зразків класичної української літератури, формуванню читацького попиту на літературно-художні твори Олеся Гончара.



Коментарі

Популярні публікації