"Безсмертя, якого воно кольору? Яке на смак? - Кольору неба! На смак свободи!" Олесь Гончар ©




Цілий  тиждень  у Скадовському районі тривала велика літературна естафета «Гончар крокує Херсонщиною». І дуже приємно, що сьогодні на її завершальному етапі  наша форум-світлиця приймала  саме молодь. До читального залу книгозбірні завітали учні шкіл району, щоб ознайомитися з творчістю великого українського письменника Олеся Гончара, життя якого викликає справжнє захоплення.

Спливає час, змінюються ідеали суспільства, але в усі віки будуть крицею стояти такі загальнолюдські поняття, як духовність, добро, добротворення, віра… Бібліотеці  сьогодні належить важлива роль в збереженні кращих моральних якостей. Це майстерня, де формується думка підростаючого покоління.

Саме Олесь Гончар закликав нас берегти собори душ, щирості, краси,  правди і любові до людей. Душа людини без «собору», то не душа, а пекло. І така людина – не людина. Як живе сучасна людина, як ставиться вона до набутків свого народу, до скарбів народної культури – ці питання розкриває у своїх творах Олесь Гончар. А бібліотекарі зацікавлені в тому, щоб виховати свідомих громадян, людей чистих душею на прикладі життя і творчості  письменника. Його твори   будуть жити вічно, бо вони – про святе.


Скадовський  район  передає естафету  до інших районів з найкращими побажаннями, але форум-світлиця продовжить свою роботу.   
До нових зустрічей!

Коментарі

Популярні публікації