У звичаях й традиціях ти душу України пізнай!


Старий Новий рік – це рідкісний історичний феномен, додаткове свято, яке з'явилося в результаті зміни літочислення. Це свято відзначається переважно в тих країнах, де православна церква продовжує користуватися юліанським календарем.
В Україні Старий Новий рік святкують, накриваючи багатий стіл, на якому обов'язково має стояти кутя. Щедрий вечір 13 січня дуже схожий на Святвечір перед Різдвом, проте страви тут вже не пісні: на столі стоять ковбаси, м'ясо, сало, пироги, вареники, млинці та багато іншого.
З нагоди цього чудового свята 12 січня відбулось чергове засідання клубу «Літературна вітальня». Бібліотекарі розповіли про традиції святкування, прикмети та обрядовість. Невід'ємною частиною святкування є ворожіння на Старий Новий рік. Саме тому у гості завітала справжня циганка, та не з пустими руками, а із чарівною скринею. Усі присутні отримали передбачення на наступний рік: комусь дісталась капуста – до грошей, перчинка – до гострих почуттів, шипшина – до підвищення, цитрус  - на вдачу і багато іншого.
Учасниці бібліотечного клубу «SmartY» Влада Слюсар та Настуня Пендак підготували співочий марафон найвідоміших пісень новорічного циклу свят. А справжньою несподіванкою стала поява дитячого вокального ансамблю «Веселка» Антонівського будинку культури разом зі своїм керівником Олександром Зайвенко та отцем Володимиром Цяпкою. Театральна постановка вразила усіх присутніх і подарувала гарний настрій, сподіваємось, що його вистачить на цілий рік!






Коментарі

Популярні публікації