Форум "Активної громади"

05 жовтня у приміщенні читального залу КЗ "Скадовська ЦБС" відбувся  Форум: “Яка виборча реформа потрібна українцям?”, який проходить у межах проекту “Активна Громада: право вибору”Інституту “Республіка”.

Розглядалися питання які виклики та недоліки має чинне виборче законодавство? Яким шляхом рухатися далі і до яких змін прагнути?

Мета форуму: обговорити стан виборчої реформи в Україні, визначити першочергові кроки зміни виборчої системи.
До участі долучилися представники місцевої влади, політичних партій, громадські активісти  та небайдужі громадяни.
Під час форуму відбулась  презентація результатів експертного опитування щодо основних недоліків виборчого законодавства. Також партнер Інституту, дослідницька компанія “Active Group”, представила  оцінку реального стану впровадження реформ на місцях (аналіз успіхів і невдач). Дослідження відбувалось у співпраці з Всеукраїнською ініціативою “Активна Громада” Інституту “Республіка”, у якому взяли участь понад 300 експертів з різних областей України.
Після дискусії учасники мали змогу долучитися до обговорення та підписання петиції щодо невідворотності покарань за порушення виборчого законодавства.
Другий блок заходу пройшов  в інтерактивній формі. Тренінг - моделювання “Право вибору”, який мав на меті відтворити виборчий цикл (міжвиборчий період - виборча агітація - день виборів- міжвиборчий період) і перевірити, які зміни учасники запропонують у даний процес.






 

Коментарі

Популярні публікації