Cкадовськ – рідне місто моє!


Як не любить той край, де вперше ти побачив
Солодкий дивний світ, що звав життям,
Де вперше став ходить і квіткою неначе
В його теплі зростав і усміхався квітам.
 (В. Бичко)

Кожен із нас любить свій рідний край – землю, де народився. Свідомо чи підсвідомо, ми  линемо до нього думками, сумуємо, згадуємо у час розлуки. І не дивно, адже він завжди викликає теплі почуття  у нашому серці. Тому і присвячено цій темі так багато людської творчості: віршів, пісень, картин, оповідань і т.д. І ця криниця ніколи не висохне, доки й існуватиме людство, адже людська душа не знає спокою, вона діяльна, жива, сповнена любов’ю і відданістю до рідної землі. Це велике і дуже сильне почуття, яке живить людину, не дає їй збайдужіти, робить активною і сильною.

Саме з цієї нагоди, 22 вересня другий рік поспіль , біля особливого місця для усіх містян – пам’ятника засновнику нашого міста – Сергію Балтазаровичу Скадовському зібралися  справжні  поціновувачі літератури. І це не випадково, бо саме в ці дні наш Скадовськ відзначає свій День Народження.



Відкрив захід міський голова Олександр Яковлєв, який у своїй промові зазначив: «Ще один рік додано до літопису нашого містечка. Місто – це ми, й успіх кожного жителя нерозривно повя’заний з успіхом рідного Скадовська. Щастя і добробуту усім нам!».
До  читань долучились заступник міського голови А.Г.Розумний, В.В. Свашенко- бібліотекар Скадовської центральної бібліотеки для дітей, Г.І. Яремкевич – заступник директора з навчальної роботи Скадовської дитячої школи мистецтв.
Також Олег, Лиховид презентував нову книгу «Топоніми Скадовського району».
Розчулили душу всіх присутніх виступи учнів освітніх закладів міста, а саме, Марії Маркобок (ОЗ «СНВК «Академічна гімназія»), Дар’ї Лісніченко (ЗОШ №3), Анни Мелешко(  Скадовська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів "Академія творчості" з поглибленим вивченням предметів художньо-естетичного циклу).
Познайомили зі своєю творчістю і продемонстрували справжній майстер клас з літературної творчості  у різних жанрах  та напрямах  Іванова Людмила Петрівна, Підгородецька  Тетяна Сергіївна, Ковалюк Лариса Василівна, Коваленко Володимир Іванович.










Ось такий наш край, де все пашить простором, степом, морем та свіжим повітрям, а історія його круто настояна не лише на легендах, казках, а й на історичній правді про минуле і сьогодення народів, що населяють ці місця.

Дякуємо за чудові фото Тетяні Лактіоновій




.

Коментарі

Популярні публікації