Всеукраїнський день бібліотек




 Бібліотека – море книг,

Бібліотека – храм науки…

Переступайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в руки!

Для кожної освіченої людини  бібліотекар – це, насамперед, творча особистість, яка безкорисливо, щедро, з повною віддачею служить суспільству, читачеві. Хтось із мудрих сказав: „Бібліотекар – не професія, а стан душі”.
Указом Президента України від 14 травня 1998 року 30 вересня проголошено Всеукраїнським днем бібліотек. Це свято встановлено у зв’язку з великим внеском бібліотечних працівників України у розвиток освіти, науки і культури нашої держави та необхідністю подальшого підвищення ролі бібліотек у житті людини.
 29  вересня у просторому та затишному приміщенні виставкового залу будинку культури зібралися працівники КЗ «Скадовська ЦБС»,  до складу якої входять центральна бібліотека для дорослих, центральна бібліотека для дітей, міська бібліотека-філія, 1 селищна та 15 сільських бібліотек району, представники влади  та запрошені гості. Також дуже приємно, що  цього року на свято завітали і шкільні бібліотекарі.
Першим привітав бібліотекарів з професійним святом міський  голова  Яковлев Олександр  Юрійович , наголосивши: «Невеликою частиною бібліотек України є книгозбірні нашого району, в яких працюють самовіддані люди. Всі вони  вважають свою професію не просто роботою, а своєю місією на землі, покликанням своєї душі. Це люди, які допомагають творити свято, цим дихають і живуть.»

Привітали  бібліотекарів і представники Скадовської  районної  державної адміністрації  та районної ради, відзначивши кращих працівників почесними грамотами і подарунками.Теплі та щирі слова пролунали на честь працівників від начальника відділу культури, молоді та спорту Скадовської районної державної адміністрації Ольги Василівни Миронець, вона подарувала нам своє музичне привітання.
 
                                                                                                                                                                  З великою увагою присутні слухали виступ  кожного поважного гостя,  серед яких друзі та партнери бібліотек, користувачі, ветерани праці…, одним словом всі ті, хто поряд – і в будні, і свята! Це і КЗ «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченко», який  підготував  виступ творчих колективів та вокалістів,  Скадовський історико - краєзнавчий музей, Всеукраїнська ініціатива  «Активна громада», Всеукраїнська екологічна ліга  та багато інших.




 Довгоочікуваним  моментом стала презентація книги Лесі Височанської «З історії бібліотек Скадовщини».
 
  О. Гончар писав: „Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова – що може бути достойнішим”. Книга – бібліотекар – читач – це нерозривний ланцюжок, який пов’язує ці три нероздільні слова. Не може існувати бібліотека без книги, а книга без читача.
Бібліотекарі завжди раді хорошим читачам, запрошують всіх охочих читати до бібліотеки, не забувати дорогу до книжкового дому, не минати його поріг.                                                                                                                                                        

Коментарі

Популярні публікації