1 вересня — День знань в Україні





В Україні  1 вересня з давніх-давен — не просто початок осені. Для мільйонів школярів,  їхніх батьків, а також для вчителів  це справжнє свято — День знань. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах країни.
Традиціями  цього свята,  що  передаються від покоління до покоління школярами, стали купа квітів для педагогів, пишні банти першокласників, гучний звук першого шкільного дзвоника й, звісно ж, найперший урок у навчальному році.
Саме з цієї нагоди для паралелі девятих та шостих класів  Опорного закладу – Скадовського навчально –виховного комплексу «Академічна  гімназія» був проведений урок «Я громадянин України – європейської країни».

Захід розпочався словами привітання та зверненням про те  що не можна відділити небо від землі, так і не можна відділити Захід України від Сходу, Карпати від Світязя, Чорне море від Дніпра. Бо це все – Україна – єдина, суверенна, незалежна. З великим інтересом учні слухали інформацію та дивились відео про Революцію Гідності. Завдяки якій мільйони українців встали з колін, відчули себе богатирями, викликали у світі захоплення і здивування.  Ми заявили про себе як про велику націю, гідну зайняти достойне місце в світовій спільноті, бо зуміли відродитися, воскреснути з попелу, з великої руїни. Усі присутні вшанували  хвилиною мовчання пам'ять про всіх, хто загинув, захищаючи незалежність цілісність і свободу  України. Переглянули світлини  наших воїнів - земляків які віддали життя за наше майбутнє.





На зустріч із молоддю завітав справжній герой, мужній чоловік  який добровольцем пішов захищати нашу Батьківщину. Він провів справжню історичну екскурсію починаючи з часів  Ярослава Мудрого, але найбільшого акценту надав не спокійному сьогоденню.
Учні активно долучилися до заходу читаючи вірші про рідну Україну та її захисників..
Кінцева частина уроку була присвячена європейському майбутньому нашої країни її прагненням та сподіванням. Захід закінчився словами: «Україну чекають кращі часи, наше майбутнє ми бачимо з Європою, з ЄС. Ми повинні діяти, як європейці - послідовно та наполегливо, впроваджувати європейські стандарти життя, втілювати європейські цінності у нашій країні. Ми повинні все зробити, аби прискорити вхід у європейську співдружність. А це можливе лише за умови, що разом будемо збагачувати Україну і дбати про її авторитет.

Коментарі

Популярні публікації