Фестиваль екранізацій

Цього літа  бібліотека стала місцем дозвілля дітей з Кривого рогу, що відпочивали у дитячому таборі «Слава». Для них ми вирішили організувати бібліотечний «Фестиваль екранізацій», адже, зараз книги та фільми є найбільш популярними розвагами для проводження дозвілля.
Книги та фільми мають багато спільного, так як під час читання книги і при перегляді фільму ми стежимо за життям чужих нам людей. Але вони також мають велику різницю. Адже одні люди більше люблять читати, а інші не переживуть пропуску прем'єри фільму, який так довго чекали. Всім зрозумілі дані відмінності - тримати книгу в руках і перегортати її сторінки, бігаючи по надрукованим символам - це не те, що спостерігати за яскравими і строкатими подіями на екрані телевізора.
Досить широко поширена думка серед людей, що люди, що люблять читати - більш інтелектуально розвинені, ніж ті, хто воліють дивитися кіно. Це легко можна пояснити. Адже, по-перше - читання є трудомістким і корисним процесом для мозку людини. Це творча робота, яка змушує ваш мозок створювати для себе образи, представляти всі події, які описуються в книгах. Але дана робота також є перепоною для емоційної насиченості людського мозку. Мозок проробляє велику роботу, щоб зрозуміти - що ж хотів сказати автор? 

Саме тому з фільмом набагато простіше. Тут вже не потрібно думати, фантазувати щодо подій, що відбуваються на екрані. Завдяки образам, звуках, рухам на екрані можна точно передати те, що хотів розповісти автор читачеві. Також історія на екрані залишиться в пам'яті людини на довше, ніж прочитана.  Але! На сьогоднішній день не буває ідеальних фільмів, знятих завдяки неймовірно професійним режисерам, талановитим акторам і ідеальним операторам. Саме тому кінематограф досі не витіснив і не витіснить книги з життя людей.
Були переглянуті і обговорені наступні фільми та книжки : «Дім дивних дітей» (авт. Р. Ріґґз, реж. Тім Бертон), «Фантастичні звірі і де їх шукати» (авт. Дж.До.Роулінг, реж. Девід Йетс), «Чарлі та шоколадна фабрика» (авт. Роальд Дал, реж. Тім Бертон)
Загалом бібліотечний фестиваль відвідало більше 200 дітей.
Висновок, дивитися фільми і читати книжки! Одне іншому не заважає, а навпаки вони доповнюють один одного.
Фестивальне літо триває. Далі буде...

Коментарі

Популярні публікації