Відкрий свою книгу

       14 червня 2017 року в місті Нова Каховка  відбувся VIІ обласний фестиваль молодіжного читання “Відкрий свою книгу” який організували Херсонська обласна бібліотека для юнацтва імені Бориса Лавреньова разом із Новокаховською централізованою бібліотечною системою.



      Справжня фестивальна атмосфера вирувала на майдані біля Палацу культури та у місцевому парку: виставки продажі творів херсонських письменників та магазинів «Учбова книга», «КСД», пересувні виставки робіт майстрів народної творчості, вихованців дитячої школи мистецтв, музеїв м. Нова Каховка, літературного музею ім. А. Бахути, павільйон «Бібліобутік» та «Дерево побажань», де можна було залишити свої побажання учасникам фесту.



        Черга вишикувалась на локації «Аrt-фейс, де кожен собі хотів залишити згадку про свято у вигляді цікавого малюнка. 
          На фестивальній фото-зоні пропонували гостям сфотографуватися напам’ять у костюмах відомих літературних героїв та використати фото рамку «Відкрий свою книгу». Залюбки фотографувались і молодь і дорослі.

    На локації бібліо-фотосушка  «В об’єктиві книга і читач» до уваги глядачів майоріли світлини, на яких були зображені цікаві сюжети із життя бібліотек Херсонщини. 


    Місто Нова Каховка називають перлиною на березі Дніпра. Історія міста почалася із історії с. Ключове, яке відрізнялось від інших кришталевою чистою джерельною водою. Тут і донині б’ють з-під землі чисті джерела, що зачаровують багатьох туристів. Тому автограф-сесія мала назву «Дніпровське джерело».У ній взяли участь відомі всій Україні письменники Херсона та Нової Каховки: Василь Загороднюк, Анатолій Кичинський, Валерій Кулик, Олександр Гунько, Леонід Марченко та Таїсія Щерба .

  Мистецька програма «Кожен день я тебе відкриваю, рідне місто кохане моє» продемонструвала, як жителі міста Нової Каховки люблять свій рідний край, вболівають за майбутнє України. 
  У конференц-залі Палацу культури бібліотечні фахівці зібралися на VІІ фестивальний «Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей». Шість найкращих бібліотечних проектів було презентовано перед професійною спільнотою. Крім теми по просуванню читання у молодіжне середовище, цього року один з проектів переміг у номінації «бібліотечний неформат».
    І наостанок, учасники фестивалю відвідали пам’ятник Олександру Довженку, який жив і працював у Новій Каховці протягом 1953-1954 років. Квіти письменнику, фото напам’ять і випуск різнокольорових кульок у небо з найкращими побажаннями зустрітися на наступному фесті.

 «Б’ють ключі з Дніпровського джерельця,
Всюди оксамитова краса…
І вогонь Довженкового серця
Не згасає в пісні, не згаса»   (К.Агєєва)



Коментарі

Популярні публікації