Українська мова: історія і сучасність





За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято дає можливість кожному громадянину будь-якої країни відчути свою належність до рідної нації, відчути себе часткою народу, серед якого народжуєшся, зростаєш, стаєш людиною.

До Міжнародного дня рідної мови бібліотекар  Ольга Володимирівна Бословяк для вихованців  8-го класу філії ХВУФК провела урок «Українська мова: історія і сучасність». Учні ознайомились з історією виникнення свята. Воно відносно молоде — до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року і відзначається щорічно 21 лютого.Юнаки із задоволенням взяли участь в письмовому опитуванні «Найкращий знавець», метою якого було визначити рівень знань молоді.

Наша українська мова має свою багату, але непросту, сповнену радісних і трагічних подій, історію. Мову забороняли, пробували знищити, але вона, мов неопалима купина, ставала ще сильнішою, яскравішою. Бо її носієм є народ – волелюбний, талановитий, доброзичливий. І про це йшла мова на нашому заході. Українська мова наймелодійніша і наймилозвучніша поміж усіх слов’янських мов, з великими музичними можливостями, ніде дух народної поезії не відбився так виразно, як він відбився в українській пісні. Тому на заході доречно звучали старовинні українські романси, пісні та вірші про мову.

Коментарі

Популярні публікації