Анкетування "Молодь і право: розуміти, знати, дотримуватись!"







8 грудня працівниками КЗ «Скадовська ЦБС» у рамках циклу заходів Всеукраїнського тижня права було проведено опитування "Молодь і право: розуміти, знати, дотримуватись!" з вихованцями 10-11 класів філії ХВУФК. Метою анкетування було дослідити обізнаність учнів стосовно норм, правил поведінки, прав та обов’язків як громадян, їх ціннісну орієнтацію. Важливим акцентом стало переконання в необхідності суворого дотримання законів, негативне ставлення до протиправних вчинків. Молодь охоче приймала участь в анкетуванні, відповідаючи на запитання бібліотекарів. Усі відповіді були позитивними на такі запитання: "Чи вважаєте ви, що право – необхідний соціальний інститут для нормальної життєдіяльності суспільства?", «Чи вважаєте ви, що школа дає вам необхідні правові знання?», «Чи проявляєте ви інтерес до правових знань?».
Є надія, що проведення масових заходів, індивідуальні спілкування та бесіди посприяли покращенню обізнаності користувачів та відвідувачів бібліотеки щодо прав людини та покращення правової освіти населення нашої громади.
Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.


Коментарі

Популярні публікації