Зупинимо СНІД разом! Абонемент на життя!



  
1 грудня  відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Саме сьогодні говорять про ВІЛ/СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе  епідемія цієї хвороби. Традиційно в перший день зими проходять всесвітні акції для підтримки програм профілактики поширення ВІЛ/СНІД.




Скадовськ, звичайно ж, не залишився осторонь від цієї події. Працівники КЗ «Скадовська ЦБС» разом з КЗ «Скадовський районний центр соціальних служб для сімї,  дітей та молоді» та БФ «Мангуст» провели в центрі міста акцію «Зупинимо СНІД разом! Абонемент на життя!». Безпосередніми учасниками акції стали вихованці філії ХВУФК та їх викладачі. 

Символ боротьби зі СНІДом — червона стрічка, згорнута у верхній частині у формі перевернутої букви «V» — є символом розуміння та солідарності в нерівній боротьбі людини та хвороби. Таких стрічок-символів толерантного відношення до ВІЛ-інфікованих у учасників акції було багато –  кожен перехожий отримував собі червону стрічку та інформаційну листівку.
Учасники акції розповіли, що їх спонукало до проведення заходу відношення наших співгромадян до проблеми ВІЛ-інфікованих. За статистикою, Україна займає одну з  лідируючих позицій по поширенню ВІЛ в світі: кожен сотий житель  країни ВІЛ – інфікований.

Начальник відділу культури молоді та спорту Ольга Василівна Миронець відзначила, що «ВІЛ -  проблема кожного, наше завдання — звернути увагу хоч би маленької частини населення на чуму XХІ століття. Адже однією з  причин такої сумної статистики є непроінформованість населення, а ми повинні це виправити».
Тож нехай червона стрічка стане символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу не лише на 1 грудня, але і на всі дні календарного року!



Коментарі

Популярні публікації