В пам'ять про скорботний тридцять третій...



Багатовікова історія українського народу - це, насамперед, літопис життя нації, на долю якої випало багато лиха.
Найбільших втрат зазнала Україна саме у XX столітті. Жахливим злочином проти українців став штучний голод 1932 -1933 років, який за механізмом творення і страхітливими наслідками слід занести до книги трагічних дат в історії людства. Він живе у пам'яті очевидців, жагучим болем відгукується у їхніх серцях.
Сьогодні, на зустрічі клубу за інтересами «Гармонія», бібліотекарі запропонували учасникам ознайомитись з  матеріалами, які представлені на книжковій виставці «В пам'ять про скорботний тридцять третій». Були розглянуті наступні розділи виставки: «Голодомор. Свідчення тих, хто вижив», «Голодомор мовою документів», «Геноцид українського роду» та розділ, що присвячений нашій області та району.
Ці книги є книгами - меморіалами, книгами - пам’ятниками нашим землякам, яких забрав Голодомор. Вони є книгами – вироком тому злочинному режиму, який холоднокровно спланував та здійснив цей злочин проти людства.
2008 року до 75-річчя Голодомору  на Україні було видано книгу «Голодомор 1932-1933 рр. на території Скадовського району». 
І сьогодні в нас була можливість поспілкуватись з  упорядником та редактором цього видання, Олександром Леонідовичем Бухтієм. Його розповіді про те, як збирали матеріали, як випускали книгу не могли залишити байдужим нікого. 
 Тетяна Анатоліївна Храмцовська зачитала уривок з книги "Голодомор 1932-1933 рр. на території Скадовського району"

 Архімандрит Варсонофій (Подима) звернувся до присутніх та поділився спогадами своєї родини про ті страшні роки.


Усі присутні вшанували пам'ять жертв Голодоморів хвилиною мовчання та традиційним запалюванням свічок.
Заохочуємо і Вас, із настанням темряви запалити та поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

Коментарі

Популярні публікації