День української писемності та мови

Мова - це одне з чудес світу. Вона являється тим цінним надбанням нашого буття, тією скарбницею знань, що визначає нашу ментальність. У ній сконцентровано всі бажання, надії та сподівання мільйонів людей, що являють собою єдиний народ. Саме вона - наша мова – втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської.
А для того, щоб ми знали, вивчали і не забували своєї рідної мови, підвищували її значимість для майбутнього, наш національний календар поповнився ще однією важливою датою для кожного справжнього      українця – 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника - агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора - літописця і починається писемна українська мова. День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 6 листопада 1997 року Указом Президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

В центральній бібліотеці представлено книжкову виставку під назвою «Мова моя, солов’їна…».
Бібліотекарі  Бословяк Ольга Володимирівна та Мусулевська Ганна Юріївна завітали до учнів 7-А класу Скадовської ЗОШ №2 з інформаційною годиною "Бринить - співає наша мова, чарує, тішить і п'янить...".

 


Вітаємо всіх зі святом української мови та писемності!
 Зберігайте та  плекайте рідну мову!
    




Коментарі

Популярні публікації