2 листопада 1943 року. Скадовчани пам’ятають!



Осінь багата на знаменні події, пам’ятні дати, свята – професійні, календарні… Для скадовчан це пора завершення курортного сезону, пора народження міста. А ще час, коли відзначається одна з важливіших подій в історії краю – звільнення від нацистської окупації, яке відбулося 2 листопада 1943 року.
Саме в цей день колективом центральної бібліотеки для дорослих було проведено урочисту годину пам’яті, на яку завітали очільники влади та органів місцевого самоврядування, представники громадських формувань та трудових колективів, молодь та  люди поважного віку…

 


Заступник голови Скадовської РДА Н.М. Сєркова у своїй промові до присутніх зазначила, що  все менше і менше  залишається свідків тих подій…але ми маємо знати свою історію, пам’ятати, і передавати від покоління до покоління. Вона побажала всім присутнім миру і чистого неба над головою, адже сьогодні, після семи десятиліть по закінченню найбільшого в історії людства військового конфлікту, через агресію Російської Федерації та підконтрольних їй терористичних формувань українці зі зброєю в руках знову захищають суверенітет та територіальну цілісність не лише своєї держави, а й спокій народів усієї Європи.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну. Цікавими та змістовними були виступи О.М. Лиховида – краєзнавця, автора  численних книжок про Скадовськ і Скадовський район та  Л.М. Перкевич – екскурсовода КЗ «Скадовський краєзнавчий музей».

Голова районної ради ветеранів Л.В.Безердян подякувала за турботу і увагу до людей її покоління. Вони не тільки  здобули  Перемогу в одній з  наймасштабніших воєн в історії людства, а згодом, у надзвичайно важких умовах, відбудували зруйновані міста та села, відродили економічний потенціал плекаючи мирне майбутнє держави, в якій буде звучати українська мова, вирувати український танок, линути українська пісня… Своїми виступами прикрасили захід викладачі та вихованці Скадовської дитячої школи мистецтв. По завершенню, присутні покласти квіти до Вічного вогню, могили невідомого солдату та до пам’ятного знаку героям-льотчикам Скадовської авіагрупи. Шлях до перемоги у Другій світовій був тернистим та складним, але ми його здолали. Здолаємо шлях до Перемоги і сьогодні!


Коментарі

Популярні публікації