День визволення України від фашистських загарбників


28 жовтня згідно з Указом Президента України «Про День визволення України від фашистських загарбників» від 20 жовтня 2009 року, наш народ святкує День визволення України від німецько-фашистських загарбників.
З метою вшанування Дня визволення України було сплановано проведення уроку-пам'яті, на якому  учні 8-9 класів філії ХВУФК закріпили свої знання про події Другої Світової війни та про визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Цей осінній день 1944 року назавжди залишиться в народній пам'яті. 72 роки віддаляє нас від буремних воєнних подій. Для історії це не багато, а для людини – майже все життя. Україна стала іншою. Та минуле завжди з нами, в нас самих. Відлітають, мов журавлині ключі, роки у вічність... Літа не зітруть в народній пам'яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину. Там, де точилися колись запеклі, криваві бої, здійнялися пам'ятники, обеліски, не забувають їх люди. Жити без пам'яті, без історії – значить зостатися без кореня життя. Якщо казати про минуле, то потрібно відмітити здатність українців згуртовуватися перед небезпекою, стійко переносити труднощі і героїчно боротися з ворогом.
Україна зробила величезний внесок у розгром Гітлерівської Німеччини. Виріс міжнародний авторитет країни, і 26 квітня 1945 р. вона стала одним із засновників і членів Організації Об'єднаних Націй.
Бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців, серед яких було чимало розвідників.
Почався період післявоєнного відновлення і повернення до мирного життя...
Доземний уклін  Всім тим, хто боровся за рідну Україну, за хоробрість Вашу, за рани Ваші, за віру Вашу. Для кожного з нас Ви є взірцем подвигу, мужності, любові в ім'я життя на землі.
До 72-річчя визволення України від гітлерівських військ у КЗ «Скадовська ЦБС»  розгорнуто книжкову виставку «Шляхами подвигу  і слави».  Усіх зацікавлених запрошуємо на перегляд.



Коментарі

Популярні публікації