Децентралізація змінює Україну

За підтримки  Міжнародного фонду «Відродження» в бібліотеках України було відкрито регіональні центри європейської інформації, які покликані забезпечити доступ до достовірної  інформації про країни ЄС та сприяти розумінню європейських цінностей та, головне, подоланню стереотипів.
Нам дуже приємно, що форум Активної громади "Децентралізація змінює Україну. Стан та перспективи в Скадовських громадах реформ місцевого самоврядування" пройшов саме в нашій бібліотеці, яка цього року стала однією з переможців проекту української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)».
Організаторами заходу виступили: представник Інституту "Республіка", координатор проекту у місті Валентина Пономаренко, юрист Інституту "Республіка" Юрій Середа, головний спеціаліст Офісу реформ з децентралізації Оксана Силюкова, голова робочої групи облдержадміністрації з децентралізації Наталія Возаловська. Форум було організовано за підтримки районної державної адміністрації та Громадської ради при райдержадміністрації. Тож учасниками заходу були голова районної державної адміністрації Віктор Турик, його заступник Сергій Павленко, спеціалісти райдержадміністрації та голова Громадської ради Ірина Бартчук. Активну участь у Форумі брали голова міської ради Олександр Яковлев, член виконкому ради, заступник обласної організації КВУ Олег Лиховид, голови сільських рад, помічник народного депутата Ф.Ф.Негоя Вадим Закусило. На заході також були присутні заступник голови районної ради Сергій Зеленюк, представники громадських організацій, активна громадськість міста.
Саме такі форуми та проекти сприяють інформуванню та роз’ясненню особливостей та переваг децентралізації влади на прикладі найкращих світових практик, подолання стереотипних уявлень населення про децентралізацію, реформи та євроінтеграційні процеси в Україні загалом.




Коментарі

Популярні публікації