Ми з України козацького роду!



14 жовтня — День українського козацтва, який відзначається в Україні відповідно до Указу Президента України від 07 серпня 1999 року № 966/99. Зазначене свято встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.
У 2014 р. Петро Порошенко підписав указ про нове державне свято — День захисника України на Покрову, 14 жовтня. На переконання Президента України, "день, який раніше був одним із найголовніших свят запорізьких козаків, стане таким же вагомим святом у календарі нової України". 

З нагоди свят КЗ «Скадовська ЦБС» долучився до урочистостей. У фойє районного будинку культури була розгорнута виставка поробок для наших мужніх захисників. Кожен вироб, виготовлений власноруч учнямі шкіл, вихованцями дитячих садочків міста та району, - це згадка про рідну домівку. Із захопленням працівники розглядали військову техніку та виставку зброї. Важко уявити, що ці експонати можуть за мить прийти у повну бойову готовність.





 


15 жовтня в рамках засідання клубу «Гармонія» бібліотекарі провели інформаційну годину  «Ми з України козацького роду». Тетяна Анатоліївна Храмцовська розповіла цілу низку цікавих, навіть містичних, фактів про українських лицарів і їх життя. 

Для наших користувачів у читальній залі було презентовано книжкову виставку «Змінюється форма – дух залишається незмінним!»




Коментарі

Популярні публікації