Бібліотечна діяльність: оновлення та трансформація роботи.




За такою темою 20 травня 2016 року на базі центральної бібліотеки для дорослих КЗ «Скадовська ЦБС» проведено  районний семінар з метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників. 

На захід завітала начальник відділу культури, молоді та спорту О.В.Миронець. У своєму зверненні до бібліотечної спільноти вона наголосила на тому, що найважливішим напрямом роботи закладів культури, в тому числі і книгозбірень, є патріотичне виховання. Адже сьогодні, у часи, коли історія активно твориться за нашої безпосередньої участі, коли від правильності обраного шляху залежать не тільки долі громадян нашої держави, але й визначення пріоритетів у розвитку суспільства загалом, гостро стоїть  питання активізації та якісного оновлення підходів до формування системи цінностей юних громадян.
Програма заходу містила поради та рекомендації щодо проведення різноманітних масових заходів та бібліотечних акцій з популяризації літератури, залучення користувачів до різних форм міжособистого спілкування в бібліотеці, відзначення державних свят та історичних подій, ювілеїв видатних особистостей, тощо. Їх презентувала провідний методист комунального закладу А.Д.Чуп’як.  

Окрема сторінка була присвячена обслуговуванню користувачів-дітей та Програмі літніх читань, адже незабаром найбільші шкільні канікули.  І книгозбірні мають допомогти дітям відпочити цікаво і корисно.
Завідувач дитячою бібліотекою для дітей  Т.В. Чигринова анонсувала низку конкурсів та фестивалів для юних користувачів, як Всеукраїнських, так і обласних. 
На семінарі, які є однією з форм підвищення фахового рівня бібліотекарів, панувала дружня, і водночас ділова атмосфера.
По закінченню, кожен бажаючий мав змогу отримати консультацію провідних фахівців КЗ, а представлені методичні рекомендації та узагальнюючі матеріали, взявши на  озброєння, цілком успішно використати  у подальшій роботі.



Коментарі

Популярні публікації