"Бережи українське – носи вишиванку!"

Дев’ятнадцятого вранці
на роботу – в вишиванці!
Об’єднаймося, Родино,
Бо Скадовськ – це Україна!

Щороку у третій четвер травня Україна відзначає Всесвітній день вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.
 19  травня КЗ "Скадовська ЦБС" долучився до загальнорайонної акції «Якщо любиш рідний край – вишиванку одягай» ініційованої відділом культури молоді та спорту і параду вишиванок учнів та вчителів Скадовського НВК «Академічна гімназія».
З нагоди цього дня працівники бібліотеки прийшли на роботу у вишиванках. І бібліотека розквітла різнокольоровими барвами традиційних та сучасних українських вишитих сорочок, в яких майстерно вкладено багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується, як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми – українці, пам'ятаємо та шануємо наші звичаї і традиції.
"Бережи українське – носи вишиванку!" – ці слова Ліни Костенко стали своєрідним гаслом  для скадовчан цього дня.
Активна учасниця бібліотечного  клубу «Гармонія», Кіт Олена Феліксівна, подарувала  власноруч  вишиту сорочку, в якій вона неодноразово виступала на сцені, начальнику відділу культури молоді та спорту.
Миронець Ольга  Василівна запевнила, що в цій вишиванці вона подарує багато  позитивних  емоцій своїм глядачам, виконуючи українські пісні.Відвідувачі бібліотеки мали  змогу ознайомитися з книжковою виставкою яка  містить народознавчу  літературу, що висвітлює звичаї та традиції українського народу, а також історію створення та носіння національного вишитого одягу.
 Українська вишиванка об’єднала уcіх нас, і дорослих, і малих, у одвічному прагненні бачити нашу країну  незалежною, соборною і квітучою.

Коментарі

Популярні публікації