Сміття. Попередь катастрофу!



 Зараз  велику увагу приділяють екологічній культурі та свідомості людей, їх проінформованості про екологічну ситуацію у світі, регіоні, місті проживання та про можливі шляхи їх вирішення, збереження біосфери та взагалі цивілізації. Основним завданням екологічної освіти та виховання молоді є і залишається необхідність закріпити в суспільстві усвідомлення того, що природні багатства не є безмежними. Сучасне суспільство не має права жити за рахунок майбутніх поколінь. Сучасне людство має усвідомлювати, що лише людина несе за все відповідальність.

 
Наша бібліотека давно обрала одним із пріоритетних екологічний напрямок роботи. 30 березня на черговий урок-тренінг серії «Сталий розвиток» завітали вихованці філії ХВУФК. Тематикою заходу було обрано: «Сміття. Попередь катастрофу!». 
Юнаки мали змогу оцінити масштаби катастрофи у країні та планети в цілому. Разом з бібліографом здійснили «вражаючу» подорож відомими сміттєзвалищами світу, та зосередились на статистичних даних стосовно цього питання у нашій державі. 
Також приміряли на себе роль Планети та описали свої відчуття від забруднення в різні епохи життя людства. Учні ознайомились із поняттям утилізація,  визначили переваги та недоліки її видів.
Традиційно завершився захід складанням  порадника «Жителям мого міста. Дружні поради для життя».

Коментарі

Популярні публікації