Мова - життя основа!


«Мова – життя основа».
«Дзвени  струмочком , рідна мово»
Як нема без зірок небозводу,
Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
і народу без мови нема.
В. Забаштанський
У стрімкому вирі сучасного життя, в час інформаційних бумів і постійних стресів лише слово здатне спонукати нас спинитися й замислитися: хто ми, чиїх батьків діти, що принесли у цей світ, що залишимо нащадкам. Одним з головних обов'язків бібліотекаря є - плекати слово, аби воно звучало потужно, повносило, показуючи свою самодостатність, красу і велич, щоб зберегти й примножити цей духовний скарб наших предків. Мова – одне із багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.
Мова – це розум і руки, сутність і душа народу, духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.
Сьогодніпідхідпрацівниківцентральноїбібліотекидосвоєїроботисуттєвозмінився. Ми розуміємо, що бібліотеці, щоб існувати і розвиватися, треба заявити про себе, як про соціально необхідну установу, яка намагається якомога повніше задовольняти потреби користувачів, прагнучи перетворити свій заклад на інформаційні, громадські центри свого регіону.
Одним з пріоритетних напрямків діяльності центральної бібліотеки є співробітництво з різними верствами населення. Традиційними стали по сімейному теплі, захоплюючі та   цікаві заходи, проведені досвідченим  провідним  бібліотекарем Храмцовською Тетяною Анатоліївною з жіночим клубом «Гармонія».
 Так, 26 лютого 2016 року  на засіданні клуба "Гармонія" проведеномузично -  поетична акварель до Міжнародного Дня рідної мови. В ході якого  в  невимушеній домашній обстановці жінки провели диспут  про рідну мову, декламували власні  вірші та вірші відомих поетів в яких оспівано українську мову. На веселій та жвавій ноті закінчився захід – учасники з захопленням співали жартівливі українські пісні.





Коментарі

Популярні публікації