Відкриття бібліотеки для дітей та публічний звіт КЗ "Скадовська ЦБС"

Вчіться, діти!
Мудра Книжка                        
скаже вам чогось багато.
З того, що колись другими
і посіяно, й пожато...




25 лютого 2016 року після тривалих зимових  холодів та дощових днів видався напрочуд теплий та сонячний день. Мабуть сама природа відчула і посприяла святковому настрою всіх скадовчан та жителів району, адже саме в цей день відбулося  відкриття 80 – річної оновленої, осучасненої, а саме головне належним чином відремонтованої  Скадовської центральної  бібліотеки для дітей. Про  кращий подарунок до ювілею годі було і мріяти! Без перебільшення  можна сказати, що саме з цого дня починається черговий, новий етап творчого життя.


З побажаннями та подарунками на урочисте відкриття Центральної дитячої бібліотеки для дітей  завітало багато гостей: представники влади, органів місцевого самоврядування, надійні партнери і найбажаніші відвідувачі – діти.
Традиційно перерізали стрічку  разом з  вихованцями дитячого садка «Казка» голова Скадовської  районної державної адміністрації В.А. Турик та голова Скадовської районної ради О.Ф. Старенький.
З неприхованою радістю всіх присутніх та гостей запросила директор КЗ «Скадовська ЦБС» Оксана Миколаївна Малашкова   до  бібліотеки.  Усі з захопленям пройшлись комфортними та  затишними залами книгозбірні, які радують око свіжепофарбованими стінами та підлогою. Бібліотекарі  в кожному залі провели маленьку екскурсію, розповідаючи про свою роботу з читачами.  

Завідувач дитячої бібліотеки, Тамара Володимирівна Чигринова, запросила всіх гостей до читальної зали, де з  хвилюванням та трепетом  розповіла про історію створення  бібліотеки, роботу її в роки війни та в сучасну добу.  Запропонувала переглянути цікаву історичну фотогалерею, де з любовю та повагою згадала всіх працівників дитячої бібліотеки, які зробили вагомий внесок у її розвиток як культурно-освітнього центру. Своєю  невтомною працею вони взяли на тендітні плечі нелегку ношу відродження української духовності та інтересу до книги у юних читачів, повернення Україні слави і добробуту.

Прийшли привітати колектив бібліотеки з успішним відкриттям також і представники інтелігенції нашого міста: поети Височанська Л.М., Ковалюк Л.В. та письменник-краєзнавець Олег Лиховид, а бібліотечний фонд поповнився новими примірниками їх творчості.
Крім того, сьогодні наш заклад звітував перед громадою про свою роботу за 2015 рік. Оновлений формат єдиного звіту представляла провідний методист КЗ «Скадовської ЦБС» - Алла Дмитріївна Чуп’як. Найбільша увага упродовж року приділялась патріотичному напряму, оскільки одне із головних соціальних замовлень сучасного українського суспільства полягає у вихованні громадянина, патріота незалежної України, здатного змолоду брати творчу участь у розбудові суверенної України. 

«Звіт про роботу бібліотеки доводить, що діяльність її прозора і відкрита. Спеціалісти закладу постійно вдосконалюють та впроваджують нові методи популяризації читання та масової роботи, що сприяє залученню нових категорій читачів. Дуже насиченим на події виявися 2015 рік, і жодна значима дата не залишилась без уваги бібліотекарів. Тож бажаємо вам не втрачати натхнення, підтримувати партнерство з громадою та плідно працювати на благо країни!», - зазначила голова Скадовської районної організації «ВЕЛ» (осередок) Бартчук І.Д.
«Бібліотек@ - діалог, культура, мир!» - цей девіз дуже точно відображає напрямки роботи, які на сучаному етапі є пріоритетними для нашого закладу.
«Коли людина припиняє читати, вона перестає мислити! Тож читайте з дітьми, читайте самі, читайте разом з нами! КЗ «Скадовська ЦБС» працює для вас!», - завершила звіт Алла Дмитріївна.


Коментарі

Популярні публікації