«Традиції Різдва. Святий вечір, багата кутя»

Українські свята і традиції такі теплі і яскраві, багаті, сповнені змісту і неповторного тепла.
У них є абсолютно усе – від казкового декору (дідух, солом’яні та випечені прикраси, витинанки) до справжньої магії: сіно під обрусом, благословення куті та й сама кутя, зрештою.
А страви які! Смачні, особливі, готовані з любов’ю і трепетом, над якими стараються господині. Колядки, що наповнені змістами і сенсами, вертепи – від традиційних до найоригінальніших. Словом, так багато всього, що описати нам і  не вдасться.
Свято Різдва - найкрасивіше зимове свято. Воно приходить до людей морозної ночі в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок, у світлі зірок і гучному співі хору.
Ось воно завітало і до нашої бібліотеки. Восьмого січня до читальної зали бібліотеки для дорослих завітали усі бажаючі прийняти участь в проведенні бібліотечних різдвяних вечорниць.
Дуже приємно, що і наймолодші і найдосвідченіші відвідувачі бібліотеки згуртувалися, щоб дізнатися щось новенького про українські різдвяні традиції. 
Активні учасниці бібліотечного клубу «Гармонія» прийшли з чудовими стравами, щоб доповнити різдвяний стіл на заході.
Співробітники бібліотеки підготували виступ з презентацією про різдвяні традиції та особливу увагу приділили Святвечірному столу, адже в Україні  дотепер збереглися віковічні традиції, одна з яких – дванадцять пісних святкових страв.


Коментарі

Популярні публікації