Зі спогадом у серці



З 2009 року з метою вшанування героїчного подвигу й жертовності українського народу у Другій світовій війні Указом Президента  28 жовтня було встановлено всенародним днем визволення України від фашистських загарбників.
30.10. 2015року з метою вшанування Дня визволення України від фашистських загарбників, ветеранів війни, осмисленню ролі людини в історії, аналізуючи події минулого, щоб краще розуміти сучасність; виховання молоді у дусі патріотизму, національної свідомості та гідності, гордості за синів України, ознайомлення з трагічною сторінкою нашої історії, виховання поваги до учасників військових подій відбулися поетичні читання «Зі спогадом у серці». Захід був організований спільними зусиллями комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет», КЗ «Скадовська ЦБС»,шкіл району, представників ЦДЮТ.
На святі були присутні голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турик, перший заступник голови Скадовської районної державної адміністрації Ольга Миронець, начальник відділу освіти  Скадовської районної державної адміністрації Ольга Дудченко, завідувач комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет» Наталія Білоус, представник громадської організації Скадовський «Майдан» Наталія Зикова.

Усі загальноосвітні заклади активно залучилися до проведення свята: підготували літературно – музичні композиції, поезії для декламування, поетичні композиції, пісенні виступи, що супроводжувалися презентаціями, відеороликами, музичними супроводами. Слухаючи щире слово , задушевну пісню , кожен з присутніх на святі  ближче торкнувся історії, в якій корінь українського роду, відчув, що сини України вірили, що віддають своє життя за щастя, за синє небо, за диво первоцвіт., розумів , що без миру немає дитинства, немає майбутнього. 
Працівники КЗ «Скадовська ЦБС» виступили з театралізованою композицією «Ніколи знову»; лунали слова про мир , про те ,що землі потрібні пісні і квіти, про мрію, щоб до білих осель завжди поверталися лелеки.  У залі демонструвалася виставка художньої,історичної, публіцистичної літератури про роки війни.

Представник громадської організації Скадовський «Майдан» Наталія Зикова, звертаючись до учасників заходу і всіх присутніх, закликала активізувати волонтерський рух, подякувала учням навчальних закладів району за небайдужість, адже їхні малюнки , обереги так необхідні воїнам, що захищають свободу країни,бо нагадують про рідні домівки й таке бажане мирне життя.
Пройдуть роки, змінюватимуться люди, але в памяті наступних поколінь назавжди залишиться згадка про воїнів, які захищали Вітчизну у страшне лихоліття. Варто пам’ятати слова Відомого українського поета Максима Рильського: «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього».



Коментарі

Популярні публікації