30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек



  Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.
Сучасна бібліотека вийшла за межі «статутної діяльності», чи то пункту видачі книг. Майже дві тисячі бібліотек у різних куточках України перетворились на центри комунікацій, інтелектуального і соціального розвитку завдяки ініціативі своїх працівників і підтримці своїх місцевих громад.


У цей чудовий, святковий день в читальній залі комунального закладу «Скадовська централізована бібліотечна система» відбулося свято для всіх, хто має відношення до книги, читання, бібліотеки. Зібрались для того, щоб віддати шану людям, які прийняли на себе відповідальність за формування та розвиток людської свідомості, людям, які присвятили праці бібліотекаря своє життя. 
Привітали бібліотекарів з професійним святом  заступник голови Скадовської районної державної адміністрації Анатолій Григорович Розумний, голова Скадовської районної ради Олег Федорович Старенький, в.о.начальника відділу культури і туризму Олена Віталіївна Іваночко. Вони побажали усім доброго здоров'я, оптимізму, творчих злетів, натхнення, більше вдячних читачів та вручили почесні грамоти найкращим бібліотекарям.

Тепло і щиро привітала зі святом бібліотекарів голова профспілки працівників культури Скадовського району Євгенія Іванівна Степанова, та вручила почесні грамоти Херсонської обласної організації профспілки працівників культури бібліотекаря Горгун Т.М.  та провідного бібліографа Гребень Г.С.
З цікавістю присутні слухали виступ  кожного запрошеного,  серед яких друзі та партнери бібліотеки, користувачі, ветерани праці, одним словом всі ті, хто поряд – і в будні, і свята! Це і КЗ «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченко» та Скадовська школа мистецтв, Скадовський історико-краєзнавчий музей, районна організація  Всеукраїнська екологічна ліга та районний цент реабілітації дітей інвалідів «Надія».
Ми надзвичайно вдячні всім тим, хто завітав на наше свято та провів цей чудовий ранок разом з нами!

Премудросте земна, бібліотеко!
Віват тобі, хранителько свята!
До тебе йдуть і зблизька, і здалека,
Щоб почерпнуть від тебе лиш добра.





Коментарі

Популярні публікації