Добром зігріємо серця


Робота з громадою та організація її дозвілля – один із важливих напрямків діяльності закладів культури, який включає в себе комплексний підхід до цієї справи. Працівники центральної районної бібліотеки для дорослих КЗ «Скадовська ЦБС» роблять все, для того, щоб виховати у користувачів бібліотеки і громади любов до рідного краю, культури, релігій, зберегти народні традиції, звичаї, пісні та музику свого народу. 

 
Клуби та об’єднання за інтересами, які діють при бібліотеці, створюють сприятливу атмосферу для спілкування людей різних соціальних груп та поколінь людей, які мають спільні інтереси, бажання та необхідність до обміну думками, удосконалення знань в тій чи іншій галузі науки, освіти, мистецтва, літератури, людської діяльності. Таке спілкування сприяє як особистісному розвитку, так і популяризації бібліотеки, як осередку громадського спілкування та культурного центру міста та району. Створення умов для реалізації бажання людей об’єднуватися на основі спільних інтересів – головне в роботі наших клубів. 

Клуб «Гармонія» має гарні і давні традиції. Засідання проводяться в затишній домашній атмосфері: на столах чашки з запашним чаєм, солодощі та домашня випічка. Члени клубу – поважні люди нашого міста і району. Активні і розважливі, виснажені багаторічною працею, але щирі і сильні духом, мудрістю та волею до життя, до краси і добра. Вони збираються в бібліотеці на вечорниці, де демонструють свої вишивки, виконані у різних техніках, читають поезії, поповнюють пісенний репертуар. Проводять тематичні вечори, свята врожаю, театралізовані зустрічі, вітання ветеранів війни і праці, людей похилого віку, виховуючи молодь і дітей на прикладах їх особистого життя та діяльності.
25 вересня змістовним та цікавим був захід, організований центральною бібліотекою для дорослих разом з клубом «Гармонія» до Дня людей похилого віку. Активісти клубу були нагороджені Почесними грамотами. Імпровізована концертна програма перенесла учасників у роки їх молодості та юності, звучали улюблені пісні у виконанні членів клубу, пісні у стилі «ретро», рядки власних поезій та щирі вітання і слова вдячності людям старшого поважного, мудрого покоління.
 
 
Потім розпочався конкурс власноруч приготованих страв, переможці якого були нагороджені спеціальними відзнаками.
Всі учасники заходу отримали у подарунок книги поезій місцевого автора Василя Метляєва .

Свято завершилось у піднесеній атмосфері любові і вдячності, добра і віри в те, що наші літні люди, цілком заслуговують на спокійне і забезпечене життя.
Ми вітаємо усіх літніх, поважних людей зі святом.
Бажаємо , щоб першим гостем було здоров'я,
як лист дубовий, таке міцне,
А другим гостем – радість у хату,
Що веде за собою друзів багато,
Щастя, веселість, добрую долю,
Для серця втіху, добра доволі.
Багатства в домі, в душі спокою,
Хай повниться завжди життя добротою!











Коментарі

Популярні публікації