Ми українці! Ми нація єдина!



День знань – свято з якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. А для всіх нас наше майбутнє –  це єдина, міцна, високорозвинена європейська держава, а наші дні – це час становлення нової України, заради якої героїчно гинуть люди, захищаючи її незалежність та суверенітет.
Цій темі було присвячено перший урок  для вихованців СНВК «Академічна гімназія», який працівники комунального закладу «Скадовська ЦБС» провели у  рамках реалізації регіонального бібліотечно-патріотичного проекту «Єдина країна – единая страна», започаткованого ХОУНБ ім.Гончара.

На зустріч із учнями середніх класів було запрошено учасників АТО, наших земляків Ільченка Альберта та Краснікова Олексія.
Діти привітали найдорожчих гостей гучними  оплесками та подарували осінні квіти на знак щирої вдячності  за внесок у справу захисту територіальної цілісності України.
Нажаль, свою любов до Батьківщини цим хлопця, як і багатьом іншим,  довелось доводити на передовій, ризикуючи власним життям.

Діти ж демонстрували свій патріотизм і гордість за те, що є українцями,  миттєвими і правильними відповідями на запитання вікторини  «Чи знаєш ти свій рідний край?» А значки із символікою нашої держави найактивнішим учасникам, тут же прикрасили святковий одяг гімназистів.


Перший урок нового навчального року пройшов в доброзичливій атмосфері, що є дуже важливим для дітей. Попереду у них шлях по нелегкій дорозі – дорозі Знань.
 «Жодна з країн не може вважати себе ані розвиненою, ані демократичною, якщо її громадяни не знають свого минулого. Особливо потрібно його знати нам, українцям.  Адже у  нас цілеспрямовано упродовж століть намагались відібрати історичну пам'ять, а отже, й позбавити національної гідності, перетворити на рабів із синдромом меншовартості. Молоде покоління якраз є тим молодим паростком, який може розквітнути пишною кроною, якщо буде живитися  корінням  історії рідного народу, його традиціями, мовою та звичаями. То ж, найголовнішим напрямом роботи бібліотек, і є якраз, національно-патріотичне виховання дітей, які стануть гордістю міцної і неподільної держави», – сказала у післямові до заходу директор  КЗ «Скадовська центральна  бібліотечна система»  Малашкова О.М.


Коментарі

Популярні публікації