Децентралізація. Перші підсумки та завдання на найближчу перспективу

Асоціація міст України в рамках проекту «ДІАЛОГ» спільно з програмою «Бібліоміст», яка фінансується USAID, 23 липня з 1700 до1900 години провели вебінар на тему: «Децентралізація.  Перші підсумки та завдання на найближчу перспективу».
Центральна районна бібліотека, як учасник програми «Бібліоміст»  долучилася до проведення вебінару, під час якого, після презентації від команди Асоціації міст України, відбулося обговорення, що надало можливість поставити питання стосовно особливостей реформи децентралізації та її впливу на життя місцевих громад, подальшого реформування бібліотечної системи, та особливостей її функціонування, як центрів культурного дозвілля та громадського користування.
Онлайн трансляція з місця проведення здійснювалась з Американського Дому у Києві.
Спікерами вебінару були виконавчий директор Асоціації міст України М.Пітцик та заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В.Негода.
Основна мета заходу, це комунікація з широкою аудиторією громадян щодо суті та перспектив децентралізаційної реформи, роз’яснення конкретних аспектів реформи, безпосереднє спілкування представників влади з громадянами.
Питання, які обговорювались під час вебінару:
- Для чого потрібна децентралізація і яким чином її реалізувати і Україні.
- Добровільне об’єднання громад. Для чого громадам об’єднуватися.
- Що таке спроможна громада.
- Які ресурси та повноваження отримають консолідовані громади, як формуватиметься місцевий бюджет.
- Офіси реформ. Хто їх створив і як вони працюють.
- Що таке перспективний план формування територій громад. Що потрібно, щоб втілити цей план в життя.
- Як держава стимулюватиме і підтримуватиме громади, які об’єднаються.
- Хто гальмує або чинить супротив децентралізаційним реформам.
- Що зміниться у житті простих громадян, жителів сіл, селищ, сіл, після формування спроможних громад.
Вебінар, безумовно, став у нагоді бібліотечним фахівцям, представникам місцевої влади, активістам громадянського суспільства.
Усіх представників громади, хто не зміг взяти участь у заході, запрошуємо до Інтернет-центру бібліотеки , де ви матимете змогу ознайомитись із записом вебінару.


Коментарі

Популярні публікації