V обласний фестиваль молодіжного читання і права «Відкрий свою книгу» завітав до Скадовська

11 червня Скадовщина  приймала  у себе в гостях  V обласний фестиваль молодіжного читання і права «Відкрий свою книгу», який  промандрувавши населеними пунктами Херсонщини, нарешті  дістався нашого району.

Урочисте відкриття відбулося на площі РБК, де господарі свята вручили коровай високоповажним гостям, серед яких – начальник управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, заслужений Діяч мистецтв України С.В. Думинська,  начальник головного територіального управління юстиції у Херсонській області Р. А. Гасанов, директор Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б. Лавреньова Г.І. Тютюн, а також представники бібліотечної спільноти  нашої області.

Під спекотним сонцем скадовська  та гучні оплески  усіма барвами засяяла фестивальна веселка та злетіло в небо 5 голубів, що символізували 5 фестивалів окрилених любов’ю до одного з найціннішого скарбу у нашому житті – книги. Під час відкриття стартував і мотопробіг Скадовського байкерського клубу, що додало креативності заходу. 

Свято продовжилось у фойє будинку культури, де під час  автограф-сесії «Літературний фарватер» свою творчість презентували  письменники Херсонщини В.Кулик, В.Гайдамака , О.Маляренко, а також наші земляки О.Лиховид та Л.Височанська.  Мистецьку атмосферу допомагали створювати оркестр народних інструментів  ДШМ та майстри народно-прикладного мистецтва. Вони влаштували благодійну виставку-продаж «З Україною в серці». Зібрані кошти були передані фонду «Разом».

Найкращі аматорські колективи району подарували нашим гостям мистецьку програму «Скадовськ-Україна: єдина родина»!
З привітальним словом до присутніх звернулась І заступник голови скадовської районної державної адміністрації Ольга Миронець.  Зокрема, вона зазначила: « Для усіх скадовчан, велика честь і велика шана приймати у себе в гостях учасників V ювілейного обласного фестивалю молодіжного читання і права «Відкрий свою книгу. Це новий стимул для подальшої творчої діяльності  і , без сумніву, кожному він  принесе багато нових ідей щодо просування читання серед молоді України».

По завершенню, усі глядачі відвідали фестивальний ярмарок обміну книг «Книжкові вітрила».

Ну а далі, усі гості розійшлись по майданчикам, різних за тематикою, завданням та форматом. Це – «Молодіжна територія «Скадовські ігри: Чайка-переспівниця» (краєзнавчий квест містом), Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей та  правовий тренінг-фест «Споживач має право».
Підведення підсумків та церемонія закриття  відбулася у Скадовському краєзнавчому музеї. Несподівана злива внесла свої зміни до сценарію, але навіть такому дощу не вдалося зіпсувати  чудовий настрій  учасникам та щиру, дружню  атмосферу, яка трималась увесь день.

V обласний фестиваль молодіжного читання і права «Відкрий свою книгу» відбувся. Гуртом ми написали ще одну сторінку в історії проекту, який, сподіваємось, буде ще довго жити. Адже він тримає свій курс на молодість. А  молодь – це наше та майбутнє.






Коментарі

Популярні публікації