Херсонщина мій рідний дім



У самому серці України пульсує життям наша Батьківщина – славна Херсонщина!
Херсонська земля прекрасна сьогоденням і славна минулим, де переплелися радість і журба, велич перемог і гіркота поразок. У кожної людини в житті є щось таке сокровенне, найрідніше, без чого вона не може навіть уявити свого життя. Де б ми не бували, завжди в серці зберігаємо любов і тепло до рідної землі, до того куточка, де народились і виросли.  Рідний наш край, мальовничий куточок на чорноморському узбережжі, що зветься так чудово, неповторно – Скадовськ! Це містечко оточене золотистими  хлібними ланами і пронизане свіжістю морського бризу, але найбільше багатство – це люди. Прадіди наші, діди, батьки – це вони творили історію.  
9 квітня у читальній залі  бібліотеки відбулася краєзнавча зустріч «Херсонщина мій рідний дім» , яку провели бібліотекарі Мусулевська Г.Ю. та  Баранова Л.В..  Бібліотекарі  запросили молодь у віртуальну мандрівку нашим краєм з глибокої давнини до сьогодення. Присутні переглянули цікаву відео - презентації «Херсонщина – мій рідний край» та «Запрошує Скадовщина»,  які підготувала  бібліотекар Горгун Т.М..
 Бібліограф Гребень Г.С. зробила бібліографічний огляд краєзнавчої, довідкової та художньої літератури на тему «Херсонщина: час, події, люди». Шлях від історичних традицій до сьогодення -  це творчий шлях поколінь, що протягом століть жили в цьому благодатному краї.  В історії нашого міста, кожної родини, як в краплині води, відобразилася історія Херсонщини, всієї України. На долю кожного покоління історія посилає випробовування. Наші пращури  вистояли і передали нам у спадок найбільший скарб – рідну землю. Будемо гідними цих святих традицій…
Тезою зустрічі стали слова Дмитра Павличка:
Коли напинаються стяги епохи,
Вітру нового і висоти,
Думай, що світ змінити хоч трохи
Повинен і ти…



Коментарі

Популярні публікації