Пам’яті героїв Крут





«На порожньому місці роду не заснуєш», - писав Павло Загребельний. Кожен свідомий українець повинен знати історію своєї держави. А історія наша полита кров’ю і сльозами. Однією із найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.
Рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі, понад 300 курсантів військової школи, студентів та гімназистів, вступили під Крутами в нерівний бій із значно переважаючим, добре озброєним і вишколеним противником. Упродовж кількох днів вони стримували величезну більшовицьку армію на підступах до Києва.
З боку сучасної військової науки, ця битва вирішальною не була, з іншого боку, вона стала символом нескореного духу нашої нації.
Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини.
Саме тому, бібліотекарі КЗ «Скадовської ЦБС» 30 січня провели урок мужності «Ми пам’ятаємо героїв Крут» за участю учнів СФХ ВУФК та презентували виставку літератури «Ще юнаки, ще майже діти».
Присутні мали можливість відгорнути назад сторінки 20-го століття переглянувши відео документальних хронік та реконструкцій, в яких передавалась сутність та трагічність подій далекого 1918 року. Але у розмові не оминули і подібність сьогоднішніх подій у нашій державі з огляду захисту суверенності , територіальної цілісності та життя нашого народу, про незламний героїзм і дух наших мужніх захисників в АТО.
Українські герої пішли дорогою безсмертної пам’яті і незламної вірності своєму народу. А яку дорогу вибере сучасна молодь? Чи готове сьогоднішнє молоде покоління, так як юні захисники Крут, віддати найдорожче за для блага майбутнього України?  Відповісти на ці запитання запропонували молоді, яка була присутня у залі. Приємно, що більшість з опитаних надали позитивні відповіді і підтвердили свою готовність в будь-яку хвилину, коли це потрібно буде для Батьківщини, стати на її захист.
Бій під Крутами став важливим історичним уроком, уроком мужності і водночас уроком того, як уважно та зважено ми маємо приймати важливі рішення, як гідно перемагати та стверджувати українську державність.








Коментарі

Популярні публікації