Відкриття II сезону «Школи юного журналіста»


Перш ніж стати великим письменником Еріх Марія Ремарк створив два огидні романи, п'єсу і цілу книгу оповідань низької якості. Практично нікому ще не вдавалося швидко стати чудовим журналістом або літератором. Тільки «набивши руку» і витративши величезну кількість паперу, а також незлічену кількість разів натиснувши клавішу delete, є шанси домогтися успіху в своєму виборі. Адже, журналіст – це і покликання, і улюблене заняття. Це не може бути просто «підпрацюванням», журналіст – це назавжди.

9 жовтня у КЗ «Скадовська ЦБС» відбулося урочисте відкриття другого сезону «Школи юного журналіста», координатором якої є бібліотекар I категорії Ольга Купенко. Це був не просто захід, до якого звикли діти, це було незабутнє дійство, яке кожен присутній школяр буде згадувати ще дуже довго. До нашої книгозбірні завітали почесні гостей зі столиці та нашого міста: громадський діяч, політичний експерт, журналіст Олександр Черненко, співзасновник громадянського руху «Чесно», виконавчий директор  «Центр UA» Світлана Залищук, головний редактор газети «Чорноморець» Тетяна Підгородецька, директор центру дитячої та юнацької творчості Олег Лиховид, начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Ольга Миронець, директор телерадіокомпанії «Обрій» Олександр Коротін. Запрошені друзі та наші партнери щиро ділилися з учнями власним досвідом, історіями успіху, розповідали про нелегкий та тернистий шлях їхньої журналістської діяльності. Діти мали можливість почути багато яскравих та захоплюючих прикладів з перших вуст відомих людей нашої країни. І кожна така зустріч є надзвичайно важливою, адже вона вселяє в серця дітей надію на велике майбутнє та запалює вогник у їхніх очах. Серед присутніх була Юлія Безугла, учениця Скадовської ЗОШ №2, яка отримала подяку за активну участь, креативний та творчий підхід у роботі «Школи юного журналіста».

Так, Світлана Залищук, розповівши свою історію успіху, звернулася до кожного присутнього школяра, можливо, до майбутнього журналіста: «Кожен із нас, коли говорить про успіх, перш за все розповідає про власні здобутки та досягнення. Аби стати успішним, не обов’язково бути багатим чи «фартовим», головне – правильно визначити свої життєві пріоритети і мету. Життєва ціль – це як внутрішній двигун, який працює постійно, мотивує, підштовхує людину. Тому, ризикуйте, будьте наполегливими і майте власну позицію!». Естафету побажань підхопила Ольга Миронець, яка має великий досвід роботи на телебаченні, а тому знає, якою ціною приходить до людини успіх.

            Відоме англійське прислів’я говорить: «Хороший початок породжує гарне закінчення»! Ми впевнені, що захід пройшов «на ура», а тому це була лише друга серія нашого багатосерійного фільму!

Коментарі

Популярні публікації