Час підводити підсумки


Планування - це фундамент діяльності на майбутнє. І хоча за вікном золота осінь - час підводити підсумки та думати про перспективу. Саме про це говорили на семінарі-консультації працівники публічних бібліотек району, який відбувся у останній день жовтня на базі центральної бібліотеки для дорослих. Його тема: «Звітність бібліотек за 2014 рік. Планування роботи на майбутнє у ракурсі сьогодення – важливий чинник успішного розвитку бібліотечної справи. Загальні вимоги та правила складання».

Відкрила семінар начальник відділу культури і туризму Скадовської районної державної адміністрації Миронець О.В. У своєму виступі Ольга Василівна, зокрема, зазначила: «Бібліотечні послуги були і залишаються актуальними не дивлячись на те, що сьогодні новий етап розвитку отримали всі сфери людської діяльності завдяки інноваційним технологіям. Проте не кожна людина знає, якою насправді є сучасна бібліотека, які зміни у її структурі сталися і які послуги може надати бібліотека користувачу. Тож наше завдання – донести цю інформацію до людей. А враховуючи ситуацію, яка зараз склалася у країні, це питання стоїть особливо гостро».

Продовжуючи тему виступу, провідний методист Чуп’як А.Д. акцентувала увагу на тому, що колектив бібліотеки завжди намагається, як то кажуть, тримати «руку на пульсі» та вчасно реагувати на потреби суспільства. Потім вона ознайомила присутніх з аналізом діяльності бібліотечних закладів за рік. Особливу увагу було приділено питанню організації та участі у спільних районних проектах та заходах за його межами. З цікавістю учасники семінару переглянули матеріали центральної бібліотеки для дорослих до всеукраїнських, обласних конкурсів, які принесли колективу призові місця.
Завідуюча центральною бібліотекою для дітей Малашкова О.М. та бібліотекар І категорії юнацького абонементу центральної бібліотеки для дорослих Купенко О.Г. розповіли про особливості роботи з користувачами саме їх підрозділів та основні напрями роботи, завдання та цілі у наступному році. Було багато запитань, особливо від сільських бібліотекарів, оскільки колектив значно оновився, поповнившись новими кадрами.
Креативну паузу у напруженій роботі «зробила» бібліотекар Новомиколаївської сільської книгозбірні Канівець В.О., продемонструвавши присутнім презентацію про свою закордонну подорож. Дякуючи он-лайн мандрівці, разом з Вікторією Олексіївною всі не тільки згадали про одну з найкращих пір року нашого краю – літо, сезон відпусток, а й побували у найкрасивіших місцях Європи.
Підвела підсумки семінару та дала свою оцінку діяльності закладів бібліотечної системи у 2014 році директор КЗ «Скадовська ЦБС» Старенька Н.І. Вона окреслила коло першочергових проблем, які стоять перед керівництвом, подякувала всім за плідну, творчу співпрацю та побажала цікавої роботи надалі.


Коментарі

Популярні публікації