Захоплені білим



Перші чотири століття свого існування паперова пластика вважалася європейським мистецтвом–елітним і елегантним. Захоплювалась “паперовим рукоділлям” навіть англійська принцеса Єлизавета.

Нещодавно у нашій бібліотеці було представлено виставку-дефіле  «На крилах паперової фантазії». Вся читальна зала бібліотеки перетворилася на справжній подіум на чолі з «прекрасними білявими моделями»-фігурками різноманітних казкових ляльок, виконаних у техніці об’ємної паперової скульптури. Все це диво створено виключно з паперу і виготовлено власноруч учнями Скадовської дитячої школи мистецтв (12–14 років), які відвідують заняття факультативу образотворчого мистецтва (керівник- Зінченко Катерина Михайлівна). Їхні паперові ляльки  – вишукані, витончені та чарівні. Використовуючи картон та папір, діти створили справжні витвори мистецтва, які не можуть не викликати захоплення. Вироби об’ємні, виглядають, наче справжні.


«Папір - надзвичайний матеріал, який дає художникові різноманітні можливості для самореалізації та втілення найрізноманітніших задумів. Це також надзвичайний матеріал для дитячої творчості, і діти дуже швидко і з великим задоволенням його “приборкують”,- зазначила Катерина Михайлівна.
Відвідувачі нашої бібліотеки, яким бібліотекарі  презентують цю незвичайну виставку, висловлюють захоплення тонкою й вишуканою казково-білою феєрією скульптурних образів. Адже це дійсно дивовижне видовище, коли з площини білого аркуша  учні  видобувають   об’єми найпримхливіших фантастичних красунь. І це всього лиш за допомогою рук і тонкого, гострого різця, надрізи якого роблять папір гнучким та слухняним!


Коментарі

Популярні публікації