Україна. Шевченко. Назавжди!

Одним із найсуттєвіших показників моральності людини є почуття патріотизму. Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути справжнім патріотом. Це добре розуміє сьогодні кожен українець: від маленького громадянина до людини з великим життєвим досвідом.
Піднесено, за великої активності жителів і гостей Скадовська пройшли у нашому місті урочистості з нагоди Дня Державного Прапора,  Дня Незалежності України та до 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.  Скадовська центральна бібліотека для дорослих підготувала та провела незвичайне дійство на центральній алеї міста – вуличний арт-перфоманс «Україна. Шевченко. Назавжди!». Надійними партнерами книгозбірні в його проведенні стали відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та Зразкова художня студія КЗ «Скадовський районний будинок культури ім.Т.Г.Шевченка» (керівник – Бут М.С.).


З першими променями сонця тополина алея в центрі Скадовська перетворилася на мистецький вернісаж – виставку дитячих малюнків, які були розміщені прямо на вітах дерев і прикрашені синіми та жовтими кульками, стрічками, державною символікою та портретами Великого Кобзаря. Вздовж алеї за своїми мольбертами юні художники малювали ілюстрації до творів видатного поета Тараса Шевченка та створювали барвисті картини, на які надихнули їх власні патріотичні почуття.  Кожен з них намагався продемонструвати свою творчу індивідуальність. 
Діти залюбки створювали яскраві малюнки, які висвітлюють українську тематику. Вони продемонстрували власну творчу індивідуальність. Від розмаїття малюнків та барвистих кольорів перехоплювало дух. Діти зуміли створити справжню незабутню феєрію, яка стала доказом їх творчого обдарування. Вони намагались у малюнку відобразити своє сприйняття Тараса Шевченка як особистості та передати емоції і почуття, які народжуються у душі, коли читаєш його твори. Через власні роботи  вони проявили креативність та уяву, відчули та глибше пізнали красу поезії Великого Кобзаря. Талановитих робіт виявилось багато, але кожна з них, безперечно, є унікальною, тому що створена з любов’ю до поета, його творчості та до рідної неньки України.


Також  бібліотекарі  влаштували масове читання творів «Кобзаря», до якого приєдналась і молодь міста. На всій площі лунали рядки з відомих віршів Тараса Шевченка, адже на захід завітало багато читачів бібліотеки. Усі вони разом з працівниками книгозбірні охоче читали улюблені вірші видатного поета.    До всіх учасників вуличного арт-перфомансу приєднувались учасники урочистостей – скадовчани і гості міста. Вони цілими сім’ями зупинялись біля мольбертів, милувались малюнками дітей, слухали незабутні поетичні рядки Великого Тараса і самі їх читали.


Щире неформальне спілкування бібліотекарів з читачами в ході цієї патріотичної акції засвідчило, що всі її учасники від усього серця вболівають зо долю України, за її щасливе майбуття і процвітання. 


Коментарі

Популярні публікації