Бути першими, бути найкращими, бути не такими як інші!

 «Інтеграція  бібліотек у віртуальний простір: блоги та соціальні мережі. Як створити  ефективну працюючу медіа-структуру в бібліотеці: робота із ЗМІ» . Таку назву мав семінар-тренінг для працівників  книгозбірень району, який 21 лютого пройшов у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих.
Тема заходу не є випадковою. На сьогодні,  чи не першочергове  завдання для книгозбірень - створення позитивного іміджу бібліотеки як соціально значущої інституції. У цьому напряму особливо важливими є зв’язки з пресою і телебаченням, власні сайти та блоги, оскільки громадська думка переважно формується саме через ЗМІ. Бібліотекарі вчитися налагоджувати  співпрацю з журналістами, фотографувати та писати, коли не вистачає знань і натхнення. 
Своїми знаннями  та професійними таємницями охоче поділилися та дали експрес-поради Олексій Білоус, член Національної спілки фотохудожників України, керівник народного фотоклубу «Парус» комунального закладу  «Районний будинок культури ім. Шевченка» та Тетяна Підгородецька,  редактор районної газети «Чорноморець». 



Провідний методист  А. Чупяк розповіла присутнім про методику  ефективного планування роботи. Разом із колегами - завідувачем центральною бібліотекою  для дітей О. Малашковою та бібліотекарем І категорії Ольгою Купенко ознайомила присутніх з власними районними  заходами та обласними проектами, конкурсами, акціями організаторами яких є  ХОУНБ ім. Гончара, ХОБЮ ім. Лавреньова та ХОБД. Участь в них є  однією  із складових успіху.
Директор КЗ «Скадовська ЦБС» у своїй промові підвела підсумки діяльності у 2013 році, окреслила коло завдань, які необхідно вирішити  у майбутньому та налаштувала колектив на плідну, конструктивну роботу. «Мати позитивний імідж означає – бути першими, бути найкращими, бути не такими, як інші» – поділилась  вона думкою  з присутніми.

Коментарі

Популярні публікації